Vikend škola poduzetništva 2018: Umjetna inteligencija i pametni gradovi

I ovoga se proljeća družimo s vama na najkreativnijem poduzetničkom vikendu za riječke osnovnoškolce, koji će se održati od 20. do 22. travnja 2018. u dvorcu Stara Sušica, na temu 'Umjetna inteligencija i pametni gradovi'. Kroz interaktivne radionice, simulacije, stvaralačke pothvate, zabavu i igru vodit će vas stručnjaci tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d., u čemu će im pomoći i radni tim KEŠ-a, a sve kako bi stekli nove vještine i umijeća, te proveli nezaboravni vikend u bajkovitom okruženju. A što ćete točno moći doznati i naučiti? Između ostalog – čemu služi umjetna inteligencija, koji su njeni dometi i kako se ona može primijeniti u gradovima da bi oni postali 'pametniji'. Bit će tu kreativnih zadataka, timske suradnje, praktičnih vježbi i drugih edukativnih i zabavnih sadržaja, kroz koje ćete imati priliku podijeliti vaše super-ideje s drugima, oblikovati ih i staviti u pogon. I sve to uz puno smijeha i veselja. Ukoliko ste učenica/učenik 6. ili 7. razreda i želite sudjelovati u KEŠ vikend školi, javite nam se za predbilježbe i dodatne informacije na iva@dom-mladih.hr ili na 051/512-715. I obavezno posjetite našu Facebook stranicu na kojoj ćemo još pričati o Vikend školi poduzetništva 2018. Prijave traju od 14.03. do 13.04.2018., a cijena po polazniku je 296,00 kn. Vidimo se!

Nagradna igra "Osmisli svoj poduzetnika"

Tijekom rujna 2013. u 20 osnovnih škola u Rijeci je održalo 39 radionica s natjecanjem izrade plakata i poruka na temu "Osmisli svog poduzetnika“. U  natjecanju je sudjelovalo 819 učenika sedmih razreda. U prostoru Start-up inkubatora je održana izložba radova, a najbolje su nagradile riječke tvrtke i Grad Rijeka.

NOVI VIZUALNI IDENTITET

Vizualni identitet prenosi ideju KEŠ-a kao polazišne točke za budućnost. KEŠ je centar u kojem polaznici dobiju vještine za napredak, a potom svatko bira svoj put i svaki je put različit. Inspiracija za vizualni identitet bila je i tehnika “brainstorming” tj. način rada koji se često koristi u KEŠ-u prilikom generiranja ideja. Također, identitet je iznimno prilagodljiv različitim medijima i aplikacijama, jer njegove se strelice mogu oblikom prilagoditi svakom formatu. Općenito, vrlo je razigran i nadasve dinamičan, no sam centar s nazivom KEŠ daje dozu ozbiljnosti. Za boju je odabrana “riječko” plava nijansa, no ipak malo prilagođena mlađem uzrastu. Autori: Nina & Martina, CIPMANN d.o.o.

U TIJEKU UPISI U KEŠ

Počinju prijave za novu generaciju polaznika KEŠ.a Prijaviti se mogu svi zainteresirani učenici 7. i 8. razreda osnovne škole. Ispunjen prijavni list moguće je donijeti osobno, poštom  na Dom mladih Rijeka, Laginjina 15, faksom na 051/512-715 ili e-mailom na iva@dom-mladih.hr do 3. listopada 2014. Radionice K.E.Š.-a održavati će se utorkom od 18.00 do 19.30h, tokom cijele školske godine. Prva radionica održat će se 7.10.2014. u Domu mladih (1.kat). Za sudjelovanje u Projektu nije presudan postignut uspjeh u školi već spremnost i znatiželja učenika za stjecanje novih znanja u ovom području. Troškove projekta pokrivaju Grad i Dom mladih stoga za polaznike besplatan. Prijavnicu za K.E.Š. možete preuzeti ovdje.