Promocija 5.generacije polaznika

23.06.2013 je u prostoru novog poduzetničkog inkubatora za mlade – Start-up-a u Ružićevoj 14, održana promocija 5. generacije polaznika Kreativno-edukativne škole za mlade poduzetnike. Grad Rijeka je u suradnji s Domom mladih i uz pomoć riječkih škola koje rade na animaciji budućih polaznika programa, uspješno proveo i ovaj ciklus programa redovnih radionica K.E.Š-a. Tijekom 29 radionica u trajanju od 58 školskih sati, polaznici su razvijali kreativnost, komunikativnost, vještinu prezentiranja i pregovaranja te razvijali stavove o poduzetništvu. Znanje o poduzetništvu stjecali su učenjem kroz zadane slučajeve, u čemu su im pomagali i riječki poduzetnici Tabletop i Kreativni odjel. Erste klub za mlade ih je ugostio u svom prostoru, gdje su naučili sve o suvremenim načinima plaćanja i računima.

Nagradna igra "Osmisli svoj poduzetnika"

Tijekom rujna 2013. u 20 osnovnih škola u Rijeci je održalo 39 radionica s natjecanjem izrade plakata i poruka na temu "Osmisli svog poduzetnika“. U  natjecanju je sudjelovalo 819 učenika sedmih razreda. U prostoru Start-up inkubatora je održana izložba radova, a najbolje su nagradile riječke tvrtke i Grad Rijeka.

NOVI VIZUALNI IDENTITET

Vizualni identitet prenosi ideju KEŠ-a kao polazišne točke za budućnost. KEŠ je centar u kojem polaznici dobiju vještine za napredak, a potom svatko bira svoj put i svaki je put različit. Inspiracija za vizualni identitet bila je i tehnika “brainstorming” tj. način rada koji se često koristi u KEŠ-u prilikom generiranja ideja. Također, identitet je iznimno prilagodljiv različitim medijima i aplikacijama, jer njegove se strelice mogu oblikom prilagoditi svakom formatu. Općenito, vrlo je razigran i nadasve dinamičan, no sam centar s nazivom KEŠ daje dozu ozbiljnosti. Za boju je odabrana “riječko” plava nijansa, no ipak malo prilagođena mlađem uzrastu. Autori: Nina & Martina, CIPMANN d.o.o.

U TIJEKU UPISI U KEŠ

Počinju prijave za novu generaciju polaznika KEŠ.a Prijaviti se mogu svi zainteresirani učenici 7. i 8. razreda osnovne škole. Ispunjen prijavni list moguće je donijeti osobno, poštom  na Dom mladih Rijeka, Laginjina 15, faksom na 051/512-715 ili e-mailom na iva@dom-mladih.hr do 3. listopada 2014. Radionice K.E.Š.-a održavati će se utorkom od 18.00 do 19.30h, tokom cijele školske godine. Prva radionica održat će se 7.10.2014. u Domu mladih (1.kat). Za sudjelovanje u Projektu nije presudan postignut uspjeh u školi već spremnost i znatiželja učenika za stjecanje novih znanja u ovom području. Troškove projekta pokrivaju Grad i Dom mladih stoga za polaznike besplatan. Prijavnicu za K.E.Š. možete preuzeti ovdje.